Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2013 14:59 - спомен за септември
Автор: freeoldmen Категория: Други   
Прочетен: 1540 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

31 август 2013, събота СИРИЙСКИ БУНТОВНИЦИ ПОТВЪРДИХА ПРЕД ЖУРНАЛИСТКА НА Associated Press, ЧЕ ТЕ СА БОМБАРДИРАЛИ С ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ, БЕЗ ДА ЗНАЯТ, ЧЕ СА ТАКИВА    


Сирийските бунтовници потвърдиха  в интервю за AP, която проведе свое собствено разследване,  че отговорността им в атаката с химически оръжия в покрайнините на Дамаск на 21 август е тяхна, и че тя е определена от тях  като "нещастен случай".
В квартал Guta,  предградие на Дамаск,  сирийските бунтовници са заявили пред журналиста Dale Gavlak от  Associated Press, че именно те са отговорни за химическо нападение при инцидента на 21 август, за който западните страни обвиняват правителството на Башар Асад . Бунтовниците казаха, че произшествието е предизвикано от неправилната употреба на химическо оръжие, което е било осигурено от Саудитска Арабия. 
"В многобройни интервюта с лекари, жители Guta, бунтовници и техните семейства, се казва съвсем недвусмилено, че някои от бунтовниците са получили химически оръжия от Саудитските секретни служби и специлано от принц Бандар бин Султан. След това , без да знаят че това е химическо оръжие тези бунтовници са  провели газова  атака с фатални последици."- пише Gavlak.
Бунтовниците, каза Gavlak, които не са подходящо обучени за боравене с химическо оръжие, дори не са знаели, че това е химическо оръжие. Според показанията на бунтовниците, оръжията са били предназначени за  групировката  Al Nursa, авангардна атакуваща група  на Ал Кайда. В същото време други десетки бунтовници потвърдиха, че Саудитското правителство ги  финансира. 
Информацията, получена от Dale Gavlak противоречи напълно на  твърденията на САЩ, които в петък казаха, че имат "висока степен на сигурност" относно доказателствата за употребата на химическо оръжие от страна на правителството на Башар Асад. Dale Gavlak е главния  кореспондент на Асошиейтед прес  в Близкия изток  в продължение на две десетилетия. Работил е и за БНР Public (NPR) и е автор на статии за BBC.
източник   Публикувано от ALCYONE 
блог за сериозни хора




image

 Вчера опровергаха, че Карла дел Понте е казала, че бунтовниците в Сирия са използвали газ зарин. Тоест, казала го е, но не за ситуацията от август, а за тази отпреди четири месеца, все едно нещо се е променило оттогава.
  Дългоочакваната инспекция от ООН завърши проверката си и кротко обяви, че ще излезе със становище след три седмици(!).
 С течение на времето все повече ще излиза наяве несъстоятелноста на обвиненията на САЩ. Това ги поставя в неизгодна ситуация, още повече, че Обама директно заяви, че война ще има.
 Значи ще им трябва нов, силен претекст.    Да си спомним за един друг 1.09. когато хитлеристи нападат собствените си хора, обвиняват поляците и започва най- кървавата война в историята.

image
 "Адмирал граф Шпее" ("Admiral Graf Spee") дава първият изстрел по спящите градове на Полша

  Сега очаквам нещо подобно. Разбира се, по- добре е някой друг да вади с голи ръце горещите кестени от огъня, а и съюзниците нещо се дърпат. 
  Според мен много удобно за провокация е военно- морското съединение на Великобритания, съсредоточено в Средиземно море.

image
  
HMS Illustrious (R06)
Разбира се, не с директна атака срещу хеликиптеро- носача.
  Както знаете тези могъщи кораби се движат със свита от десетки други помощни съда. 
 Няма ли да е ефектно по телевизиите да дадат горящ танкер, разлив на гориво с всичките ужаси на екологичната катастрофа, мъчителна смърт на водни и пернати животинки,  спасявани от доблестни природозащитници...
  По- нататък е ясно. Разкритие, че британският танкер е атакуван от неизвестен катер, унищожен по време на преследването, намерен носещ се по вълните сирийски паспорт, увит в личната заповед на Асад за атаката...
  Мобилизация са колебаещите се съюзници, нова победоносна война, свидетелите на химическата атака започват да си припомнят други неща...
  Да не ви се струва прекалено? Така са си мислели хората и онзи септември...

Р.Р. Сега се сетих, че идва и сакралната дата 11.09.  Защо да не я честват?

image   
  
  


  


  






Тагове:   Армагедон,   звяра,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Защо си анонимен, омбре?
01.09.2013 16:05
Ако ще ликвидират диктатори, защо не почнат от режима в Саудитска арабия?
Там наскоро осъдиха човек, че подарява библии...
Още малко информация:
" При нас Библията е свободно достъпна. В някои домове тя събира праха на лавицата, но в в отделни страни само за това, че хората я четат губят ръцете си.
Ето как се наказва четенето на Библията в Саудитска Арабия. Наказанието е надробяване на дясната ръка. Четирите пръста и палеца се нарязват до костта 40 или 50 пъти.
Мускулите и нервите се разрушават нацяло, така че ръката остава напълно безполезна за в бъдеще.
Освен това наказанието се извършва при нехигиенични условия и получаването на сериозни инфекции е почти сигурно."
Ето и следствието на демократичната процедура:
http://razmisli.info/wp-content/uploads/2013/08/2174338.jpg
За това санкции няма!
цитирай
2. анонимен - Анонимного говедо е zarenkow. Т...
01.09.2013 19:07
Анонимного говедо е zarenkow. Трябва да си му свикнал вече. Идиотите по коментарите се познават.
цитирай
3. saadi - Безсмислено е да врещим , че американците били справедливи или не .
02.09.2013 18:51
Те си гледат техните интереси и най-доброто , което можем да направим е да си опечем така работата , че нашите интереси да съвпадат с американските . Или поне да не им противоречат .
Ако това все пак ви се струва твърде недостойно за гордият ви дух , то ще ви обясня отново каква точно е ситуацията : В световната игра на котка и мишка - днес Америка е котката и ще трябва да се съобразяваме с това .
Ако ли не ... http://blog.bg/photos/107409/340279.jpg
цитирай
4. freeoldmen - . saadi, фотото ми хареса :))
02.09.2013 21:56
Опортюнизмът е добра стратегия, стига да не ти е-бава мамата. А точно това се случва с целокупният български народ.
За малки народи като нашия има шанс. Нарича се баланс. Да се опиташ да извлечеш ползи, но истински, от противоборството на "големите". Да, съобразяване. Но и мисъл за България. Винаги. Навсякъде. Не знам защо. Така ми диктува нещо дълбоко вътре в мен. Дори не мога да си представя от какъв вътрешен подтик се водят "нашите" управници.
цитирай
5. mt46 - Поздрав!
03.09.2013 00:06
Усещаш накъде може да се развият нещата... За жалост, малцина помнят историята!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2691970
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12290
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930