Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2014 23:18 - Малко ефективност за спешната помощ
Автор: drugi Категория: Други   
Прочетен: 1020 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 31.08.2014 23:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес имах възможност да се сдобия с впечатления от начина, по който функционира спешното отделение в Пловдив.
Основният проблем, който видях там, се състои в поведението на няколко характерни групи пациенти.
- Потребители на данъци, за които да си плащаш осигуровките е обидно. 
- Гласовити тарикати, които се опитват да прередят всичко останало и за щяло и нещяло вдигат скандали на всеки. Хора, които нямат проблем да запалят цигара в болница и за които най-големия враг под слънцето е лекарят. 
Тези хора с вредното си възпитание отравят настроението на всеки, който е отишъл там не по свое желание, а заради проблем. Много хора не издържат на стреса, с който ги даряват другите чакащи, преглъщат болката и си тръгват.

Поради това, в името на равен достъп до здравеопазване на всички (плащащи и неплащащи осигуровки; възпитани и невъзпитани), си позволих да нахвърлям няколко идеи, които са лесни за реализация, не изискват сериозен ресурс, а могат да подобрят значително качеството на Спешната помощ и да внесат спокойствие у лекари и пациенти:
1. Охраната да се премести горе в чакалнята, за да може да се грижи ефективно за реда.
2. Който си позволи да повишава тон, да прережда другите, да обижда, или да запали цигара, да бъде моментално изхвърлян навън.
2.1 Не е лошо да се предвиди и някаква глоба като бонус към изхвърлянето. За да може следващия път да има двоен стимул да се държи възпитано.
3. Да се предвидят различни кабинети за осигурени и неосигурени (например 3 за осигурени и 2 за останалите). Така и така осигурените плащат медицинския масраф и на останалите, поне да има някакво, макар и малко уважение към тях.

А инак, лекарите ни са прекрасни. И са хора със стоманени нерви щом успяват при всичкия тоя стрес да упражняват благородната си професия и да спасяват хората.



Гласувай:
9



1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
01.09.2014 01:34

Положението е още по-лошо, защото не само по болниците е така. Hавсякъде! Прости невъзпитани хора с претенции до небето пръскат словоблудства на килограм, без да разбират значението им. Бъркат правата си с желанието да предредят или прецакат другите. Все едно останалите нямат права. Без да са направили съвсем нищичко нито за себе си, нито за държавата, поставят условия и изискват. Като ги принудят да се държат възпитано, започват да се представят за “тормозени” – нарушавали правата им. Естествено, не им хрумва, че към правата вървят и задължения.

Прието е да го наричаме чалгаризация, но това не е правилно, защото няма нищо общо с чалгата. Cъщото поведение имат и хора, харесващи който избереш музикален стил. Умишлено са възпитани така и те самите умишлено възпитават децата си по подобен начин – да лъжат, да обвиняват други за собствените си прегрешения, да се оплакват без причина ..... На абсолютно същия принцип действат циганите, искайки помощи, привилегии и т.н. Ама не го правят само те, както много правилно си забелязал.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: drugi
Категория: Хоби
Прочетен: 2092233
Постинги: 824
Коментари: 2291
Гласове: 2201
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол